Ambuplanner

In april 2019 startte de geneeskundige meldkamer met een nieuwe applicatie, genaamd Ambuplanner.nl. Via deze nieuwe software, die ontwikkeld werd in samenwerking met ontwikkelaar Topicus, kunnen ziekenhuizen digitaal ambulancevervoer aanvragen.

Per dag worden er veel patiënten vervoerd tussen de verschillende ziekenhuizen in de regio. Dat komt omdat niet ieder ziekenhuis over dezelfde apparatuur en behandelmogelijkheden beschikt. Ook kan het in het ene ziekenhuis drukker zijn dan in het andere. Hierdoor moet een patiënt die zich op de spoedeisende hulp meldt, soms naar een ander ziekenhuis vervoerd worden voor opname. Tot nu toe werd de ambulance vaak telefonisch bij de geneeskundige meldkamer aangevraagd. Nu komt daar een digitale mogelijkheid bij via Ambuplanner.

Veilige overdracht

Het is belangrijk dat alle relevante informatie over een patiënt wordt overgedragen bij het aanvragen van een ambulance. Welke klachten heeft de patiënt? Welk zorgniveau is er nodig tijdens het vervoer? Heeft de patiënt infusen en gebruikt hij of zij zuurstof? De medewerkers van het ziekenhuis kunnen dit in Ambuplanner eenvoudig aanklikken.

Early Warning Score

Uniek voor Ambuplanner is dat er gewerkt wordt met de Early Warning Score (EWS) om de toestand van de patiënt over te dragen. De EWS geeft op basis van de meetwaarden van de patiënt, zoals bloeddruk en hartslag, een score. Bij een hoge score stuurt de meldkamer een High Care ambulance. Als de patiënt een lage EWS heeft dan kan een Medium Care of Low Care ambulance het meest comfortabele vervoer zijn.