Ambulanceverpleegkundige

De Ambulancezorg van GGD Haaglanden biedt high care ambulancezorg aan acuut zieken, slachtoffers van ongevallen en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. Dat doen wij 24 uur per dag in de regio Haaglanden. Daarnaast verlenen wij medium complexe ambulancezorg in minder acute, planbare situaties binnen de kaders van de Medium Care Ambulancezorg.

Wat houdt de functie van Ambulanceverpleegkundige in?

Het vak van Ambulanceverpleegkundige is afwisselend en veelzijdig. Samen met de ambulancechauffeur vorm je een hecht team en draag je zorg voor kwalitatief hoogwaardige ambulancezorg voor high care patiënten. Hieronder valt bijvoorbeeld eerste hulp na een ongeval of bij acute ziekten. Ook ‘eerste hulp, geen vervoer’ is een belangrijk deel van het werk. Je verleent één op één zorg, maar hebt ook oog voor de gezondheidssituatie waarin de patiënt zich begeeft en zijn of haar sociale omgeving. Dit vraagt niet alleen het nodige van jouw kennis, ervaring en vaardigheden, maar ook van jouw inlevingsvermogen en doortastendheid. Als Ambulanceverpleegkundige kun je een goede inschatting maken van de zorgsituatie en signaleer je alarmerende toestandsbeelden. Daarnaast ben je in staat een patiënt op zijn gemak te stellen en te ondersteunen. Jij maakt het verschil. Je werkt in de regio Haaglanden. Dit werkgebied strekt zich onder andere uit van Scheveningen tot het Westland en van stad tot strand.

Help jij Haaglanden Helpen door :

 • zorgvuldig complexe verpleegkundige en geprotocolleerde medische zorg te verlenen;
 • respectvol en duidelijk te communiceren met patiënten en betrokkenen;
 • snel, veilig en adequaat te handelen onder wisselende omstandigheden en grote druk;
 • aanwijzingen te geven aan de ambulancechauffeur;
 • patiënten te registreren, administreren en klaar voor vervoer naar het ziekenhuis te maken;
 • jezelf te blijven ontwikkelen door scholing en training.

Opleiding en ervaring

Je kunt bij ons terecht met een diploma Verpleegkundige (niveau 4/5), aangevuld met een CZO geaccrediteerde specialisatie SEH, IC, CCU of Anesthesie. Maar ook met een afgeronde studie Bachelor Medische Hulpverlening of Ambulanceverpleegkundige aan de Academie voor Ambulancezorg (AMBAC) ben je welkom.  Ben je daarnaast opgenomen in het BIG-register en heb jij klinische werkervaring op genoemde gespecialiseerde gebieden? Dan bieden wij jou graag een kennismaking en rondleiding op de Ambulancepost aan de Waldorpstraat 555 in Den Haag.

Wat bieden wij jou? :

 • Een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband;
 • De Sector CAO Ambulancezorg;
 • Een salaris conform salarisschaal 55 (salaristabel cao-ziekenhuizen) maximaal 3.917,00 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een onregelmatigheidstoeslag;
 • Een roosterprogramma waarin jij jezelf kunt inroosteren.

Ook parttime mogelijkheden :

Er zijn ook uitgebreide mogelijkheden voor parttimers. Niet alleen qua dienstverband maar het is ook mogelijk om de opleiding in deeltijd te doen.

Solliciteren?

Vind je deze veelzijdige baan interessant? Mail dan jouw motivatie met cv naar ivette.koeiman@ggdhaaglanden.nl, personeelsadviseur Ambulancezorg GGD Haaglanden. Goed om te weten: een medische keuring en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Vragen?

Heb je vragen en wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Bert Russchen, teamleider Ambulancezorg GGD Haaglanden, via e-mail: bert.russchen@ggdhaaglanden.nl of mobiel: 06-54216029.

Kijk ook eens op:  www.werkenindeambulancezorg.nl.

Benieuwd naar wat onze medewerkers vinden van het werken bij Ambulancezorg GGD Haaglanden?

De Ambulancezorg van GGD Haaglanden maakt deel uit van de Regionale Ambulance Voorziening Haaglanden (RAVH) en is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de  gemeente Den Haag.